Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.03.2022 15:08 - НЕ БЪРЗАЙТЕ ДА СЪБАРЯТЕ ПАМЕТНИКА НА СЪВЕТСКАТА АРМИЯ - ОСВОБОДИТЕЛКА!
Автор: dimganev Категория: Поезия   
Прочетен: 2192 Коментари: 8 Гласове:
5

Последна промяна: 05.03.2022 08:17

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Ще започна с един стар виц от Пражката пролет: Събуждаш се и виждаш танк в градината. Какво си помисляш –„Брат ми е дошъл на гости!”

Последните осем дни са най-мрачните от края на Втората световна война насам. Една голяма държава разполагаща с най-смъртоносните оръжия нападна съседна, военно-много по-слаба държава и изравнявайки със земята не само военна инфраструктура но и цивилни съоръжения, жизнено-важни комуникации, болници и жилищни квартали, се опитва да наложи своето господство над населението на своята съседка.

Очевидно Голямата братска държава и нейният президент разчитаха на светкавично развитие на войната и да прегазят По-малката братска държава за два-три дни. Очевидно че същите бяха повярвали на собствената си пропаганда че ще ги посрещнат с хляб и сол като освободители.

Но не би! Народът на Украйна не припозна „освободителите” си. Независимо от военното превъзходство на Русия украинците се оказаха корав народ и тяхната армия прие неравната битка за защита на родината си, знаейки че не са в състоятие да постигнат победа над въоръжения до зъби противник.

На всички е ясно че Русия в близките дни може и да постигне формален контрол над украинската територия, дори може да формира някакво марионетно правителство с което да провъзгласи победата си. Възможно е украинската армия да се оттегли от големите градове за да избегне пълното им разрушение от озверелия противник.

И тук възниква въпроса: Ами после?!  Украинците никога няма да станат руснаци, нещо повече – етническите руснаци в Украйна също не желаят да се присъеденят към деспотичната Руска федерация. Когато си вкусил свободата трудно може да бъдеш напъхан в хомота на насилника от когото можеш да очакваш само остен и камшик!  Може ли Путиновата армия да избие цялото 43- милионно население на Украйна за да заличи тази държава от картата на света?! Предстои дълга и изтощителна агония и за двете страни – партизанска война, санкции, човешки жертви, разрушения и омраза която за векове ще раздели тези по същество близки народи.

В тази война победители няма да има – ще има само губещи. Не случайно американците (които винаги правят с чужда пита майчин помен) тласкаха Русия към инвазия и въоръжаваха Украйна. И руснаците като първи глупаци се набутаха в лайната. Сега по-голямата част от света ще е против тях и ще чака краха на Путин с надежда да се избави от този нов ненормален фюрер. Русия е голяма държава, но икономически е сравнима с Южна Корея. Ако някой си въобразява че на китайците много им пука за Путинова Русия много се лъже, китайците търпеливо чакат сгромолясването на империята за да си вземат своето. (Пояснявам – китайците не са склонни да водят война особенно с „атомни” държави, но са способни на незабавна икономическа експанзия там където е възможно.) Що се отнася до Индия – явно на индийците не им пука чак толкоз за демокрацията в Европа и Америка, стига Путин да им продава евтини оръжия и суровини и да ги подкрепя в техните крамоли със съседите им. Има и други страни които не желаят да се асоциират с НАТО и САЩ но мнозинството (141 от 193 държави в ООН) осъждат руската инвазия в Украйна.

Светът осъзнава че Путинова Русия е заплаха не само за мира но и за съществуването на света въобще.

Като видя че украинците се бият не на шега Европа като че ли се събуди, потупа се по дебелия корем и реши да развърже кесията и да подпомогне Украйна, белким се изпотрепят с Русия една-друга, та да имат какво да възстановяват после. И страх-не страх – германци, холандци, французи и всички дето са сърбали попарата на Русия (за поляците да не говорим – за тях туй е въпрос на чест) започнаха да подават оръжия и боеприпаси на украинската армия. Всички …  без България! Ние отново по правешки се снишаваме, сакън руснаците да не ни нагрочат че сме противници. Един мишок дето едно прокси на Решетников го направи премиер и после военен министър до вчера твърдеше че война няма и няма нужда да се асоциираме с НАТО и да приемаме натовски войски на наша територия. Друго прокси на Решетников внедрена на зам-премиерски пост категорично отказва да разпише военна помощ за Украйна. Аз съм доста резервиран че новият военен министър ще заеме някаква по-достойна за европеец позиция, след като е одобрен от гореспоменатите проксита. А ПростоКирчо може и да е американско прокси, но твърде се съмнявам в неговите способности да се пребори с руските проксита – прекалено много лайна изяде за ГЕРБ и ДПС за да търси сега помощ от тях. И освен това вижте данните на Алфа рисърч за одобрението за Путин: Спаднало от 58% на … 32%!!!. Една трета от българите одобряват избиването на невинни хора и сриването на украинските градове! Една трета! Що за идиоти живеят в България!

Господа мишоци и путинофили, След Украйна и Молдова първата страна от НАТО която Путин ще атакува ще е България! Защото е най-слаба и най-малодушна, защото няма да се противопоставим дори ако решат да ни откъснат и от ЕС и от НАТО и да ни заселят в Чукотка. И бъдете сигурни че никой няма дори да покаже солидарност с нас – на каквото си постелеш на това и ще легнеш!

Затова моят съвет е: Не бързайте да събаряте паметника на съветската армия – освободителка. Защото може в най-скоро време да ни освободят пак – и пак ще се наложи да го издигаме. И редом с него трябва да издигнем паметник на българския защитник на Отечеството – приведен, надупен и със събути гащи!

Само с миризмата не знам как ще я докараме…

Д.Г.



Тагове:   украйна,


Гласувай:
5



1. hristiqnskaprosveta - Ако зависеше от русофобите, те биха унищожили и самата България...
03.03.2022 15:23
... както са правили и правят вече години наред. Не визирам комунизма с които толкова русофоби бяха духовно обвързани преди 10 - ти, а сегашните модерни джендър - либерали мразещи Русия, не защото са русофоби, а защото не могат да накарат руснаците да станат като тях (гейове и извратеняци) и това Ви тежи русофоби. :)

Деградиралият духовно човек осъзнава, че е сам и се опитва да направи и другите също като него. :)
цитирай
2. dimganev - Не знам що за hristiqnskaprosveta сте но май сте putinofilska prosveta
03.03.2022 15:43
Мен никой не може да ме обвини в русофобия - вижте колко преводи от руски и на руски съм публикувал тук. Аз имам три поредни години 2016,17,18 номинация за конкурса "Поэт годы" на Стихи.ру, но отговорих че не мога да участвам защото не съм нито руснак, нито поет. От моите приятели в Русия няма нито един който да одобрява тази безмислена война. Да си русофил не означава да си путинофил! А това за джендърите си чиста простотия.
цитирай
3. getmans1 - „ Що за идиоти живеят в България!„ - ...
03.03.2022 15:57
„ Що за идиоти живеят в България!„ - почти Хамлетовски въпрос...
цитирай
4. schumpov - Те не са идиоти, те просто са кому...
03.03.2022 16:36
Те не са идиоти, те просто са комунисти.
цитирай
5. анонимен - Тая путинска амеба осмърдява бл...
03.03.2022 17:05
Тая путинска амеба осмърдява блога. И се кръстило християнска просвета това влечуго. Има още 2-3 такива путински трола.
А МОЧА трябва да бъде взривен с вакуумна бомба.
цитирай
6. sekirata - отвън им диктуват и тази о..а херо мустафа!
03.03.2022 18:23
предатели ,подкупиха ги ,сплашиха ги - .........и това НС Е ЗМИЯРНИК
цитирай
7. izpitatel - Не събаряйте паметници
03.03.2022 18:37
Не събаряйте паметници - така правят талибаните. По - добре до него да се изгради стена, на която да се опишат бедствията, донесени от изобразения.
Нека всеки да гледа, да чете и да мисли!
цитирай
8. dimganev - Май всички се хванаха за думите „Не събаряйте паметника…”.
03.03.2022 19:33
Нека да се разберем: Този паметник не е военен (на загинали военни лица) и не попада под защитата нито на Женевската нито на Хагската конвенция. Съгл. чл.2 от Закона за военните паметници от 01.01.2008 г. същият е в графа „Културни ценности” и е защитен по Закона за културното наследство. Казано по-просто това е паметник подобен на паметниците на Ленин и може да бъде демонтиран или преместен по оценка на комисия за неговата културна стойност.
Тази монумент олицетворява предаността на комунистическата власт към крепящата я съветска държава до 1989 год. Руската държава със зъби и нокти се противопоставя на демонтажа или преместването на паметника и същият се извисява в центъра на София за да напомня че все още сме един вид под контрола на Кремъл.
Ако нашите управляващи не бяха такива мишоци отдавна този паметник трябваше да бъде преместен в музея на соц.изкуство или на някое по-невзрачно място. Същата съдба би следвало да има и паметника на Альоша в Пловдив и на негово място да се издигне монумент на независима България.
Докато тези нищо незначещи паметници стърчат на тези места ние винаги ще се озъртаме дали Големият брат няма да ни дойде „на гости”- както в цитирания по-горе виц.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dimganev
Категория: Поезия
Прочетен: 318416
Постинги: 166
Коментари: 210
Гласове: 1074
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930