Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.12.2022 16:18 - ДА РАЗЛАЕМ КУЧЕТАТА
Автор: dimganev Категория: Поезия   
Прочетен: 2280 Коментари: 2 Гласове:
4

Последна промяна: 13.12.2022 15:58

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Откраднах си това заглавие от прекрасната филмова сатира на Бари Левинсън (Wag The Dog) но нека все пак да предупредя, че макар да има нещо сходно с американската версия, нашият случай за който ще стане (на)въпрос по-долу е доста по-засукан. Е, нали сме вече авери с Uncle Sam от тях се учим, а учениците в повечето случаи надминават своя ментор.
Обещавам това да е последното политическо есе, което публикувам тук, а ако не спазя обещанието си, значи съм готов за политик и може да потърсите името ми в някая кандидатска листа за поредните избори.

Да минем на въпроса. На всички е ясно че докато Лъжльо и Крадлъо с присъдружните им Тъпчо и Глупчо са в парламента правителство няма да има. Руските матрьошки на Копейкин и Рубльова както и да ги събираш са един файтон (е, хайде – автобус) хора – по-малко и от „Продължаваме измамата” и са значими колкото ланския сняг. Техните гаулайтери не са наясно с „постановката” и вкупом крещят че „не подкрепят никого”. Мен ако питаш Рубльова добре си беше в шарлатанското правителство – дереше гърло че не праща оръжия на Зеленски и си прибираше комисионните. Ама то бива, бива – ама цял вол за мезе… Сега – реве като вдовица, и с право – кой ще и даде пак такъв келепир. Така е, като се издигат примитиви на ръководни длъжности.

То ако съдим  по интелекта – и Харвардчетата са от това превтасало тесто на полу-интелигентните соц-кадри. И явно са влизали само в часовете по далаверистика, през другото време са пили кафета. Още не влезли в министервствата и се втурнаха да крадат като катунари. Друго си е школата на ВИИ „Карл Маркс” – я виж царските юпита – като имаш основата, после специализирай, ако щеш в MTI, ако щеш в London school of Economic или Cambridge. Друго си е генът, формиран през дългите години на партизанстване и развито соц.общество – може да краднеш, ама да не те разбере никой, или както Симо горския казваше – тихо, тайно и полека. А те – „Ние няма да позволим на ГЕРБ да краде по техните схеми, оттук натъй ще си крадем само ние по нашите!”… А-а-а, то да не е мандра?!

И слава Богу че ги изгониха навреме – инак дизелът като нищо да беше стигнал европейските 2 Eurо / l, а токът – 0.39 Eurо / Kwh; за газта да не говорим, а от там и парното, топлата вода и т.н.. Е, младите и красивите жълтопаветници дето не искаха с руски газ да се топлят и да се къпят, щяха да са доволни и щеше да е за хубаво – човек като не се къпе хваща я въшки, я краста и почва да се чеше, ерго да се топли, което и решава въпроса с парното.

Братя от третата възраст – за вас ми е кахъра, щото дори и при сегашните цени вие не можете да си плащате парното. Затуй един акъл от мене – купувайте си загреваещи кремове от аптеката, дорде не са стигнали цената на свинското. Като видите зора – изключвате радиатора, намазвате се със загряващ крем – и под юргана. (Другият вариант – ракийка с трушийка вече не е за вас – ракийката гони десетачка, трушийката минимум петачка и това умножено по… Остави за хляба, ами за илачите?!!)

И тъй, никой не вярва че ще има правителство, ама всичките реват че без правителство не може! Гербаджиите ги разбирам, те се канят да управляват ако не след идващите, то след по-следващите избори, агаларите – също, тяхното никога не се губи, Копейкин се надява да пообере от електората на червените бабички и да стане фактор в политиката, което да му дигне акциите. Ами другите?

Вече и кучетата разбраха че Кирчо-Кокорчовците са тайфа мошеници пред които мургавите телефонкаджии са детска градина. Колкото и да се тръшкат че ще се върнат на власт едва ли някой повече ще заложи на некадърници като тях. Тъпчо-Глупчовата сбирщина от нереализирани меринджеи ще се ориентира към по-надеждни източници на финикийски знаци и перспективи защото не може да се храниш с „Долу мафията”, особено когато няма спонсори. При следващи и по-следващи избори тези стартъпи ще последват учиндолската „Няма такъв народ”, „Атака”, РЗС, НДСВ, БББ и други знайни и незнайни партийки създадени с единствената цел – да напълнят дисагите на своите „патрони”. Но човек, като реши да отреже клона на кайто се е качил случайно и някакси, само собствения му акъл може да го спре. Ако го има, де!
Е, Sic Transit Gloria Mundi!

Многострадалната Геновева – БСП под мъдрото ръководство на Корни ще преживее още няколко избора, докато нейният по-пълновръстен електорат не се пресели в по-добрия свят, а по-младия такъв не смени резбата като Божанката. И тъй като не може всичко да е дясно най-вероятно там ще се появи един нов Месия който ще създаде една по-модерна левица (и дай Боже да не е Станишко или друг такъв изпитан стар кадър с комунистическо потекло и закваска, защото ще е „Преоблякъл се Илия…”)

Та да си дойдем пак на думата. Сегашните панаири нямат за цел да направят кабинет, нито с първия, нито с втория, нито с третия мандат. Те са пушилки които демонстрират загриженост за електората, за хората, за народа, за „соверена”. Всяка партия  разчита на сладващите избори и има за цел да кандърдиса въпросния „Соверен” утре пак да разтърка чехлите до урните, и да гласува за нея, убеждавайки го че тя е най-малкото зло, а всички останали „са маскари”

Образно казано целта е „Да се разлаят кучетата”.

И колкото повече лаят, толкова по-добре се разбира, кое куче колко парета чини. А „мисирките” от БНТ, Btv, Nova и пр. дето „пей” дават да покажат в детайли „бандата на Киро” правят голяма услуга на ГЕРБ. Много голяма!

ДАНС да провери дали Бойко не им плаща.

От чекмеджетата, разбира се!



Тагове:   кучета,


Гласувай:
4



Следващ постинг
Предишен постинг

1. ard - :)
16.12.2022 20:16
Политическа сатира, отдавна не бях чела :)
цитирай
2. dimganev - Пак заповядайте!
17.12.2022 12:42
А можете да хвърлите едно око и на по-старите писаници.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dimganev
Категория: Поезия
Прочетен: 316085
Постинги: 166
Коментари: 210
Гласове: 1074
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031